GreenTech seizoen 2 bij RTL4

GreenTech seizoen 2 bij RTL4

Okt 06

Een wc die energie opwekt, papier gemaakt van onkruid en een app om kleding te passen: allemaal uitvindingen van kinderen voor het tweede seizoen van het tv-programma GreenTech bij RTL 4. Vanaf zondag 11 oktober gaan jongeren tussen de 9 en 15 jaar de strijd met elkaar aan: wie heeft het meest duurzame idee van Nederland én bouwt het beste prototype?

In iedere aflevering van GreenTech werken drie kandidatenteams in een speciale werkplaats aan een prototype of schaalmodel van hun uitvinding. Daarbij krijgen ze hulp een volwassen expert: de GreenCoach. Aan het einde van de aflevering presenteren de kandidaten hun idee aan de vakjury. Die bepaalt wie er doorgaat naar de finale en daarmee kans maakt op een eigen Leapfrog 3D-printer.

Naast de strijd in de werkplaats wordt in iedere aflevering ook een Knappe Kaaskop uitgelicht: een succesvolle uitvinder van Nederlandse bodem, een inspiratiebron voor uitvinders in de dop.

GreenTech wordt gepresenteerd door Joris Putman en is vijf weken lang iedere zondag om 16.00 uur te zien bij RTL 4. Het programma wordt herhaald op zondag om 8.00 uur en zaterdag om 12.00 uur. Het programma wordt ondersteund door een breed netwerk van organisaties en bedrijven waaronder: Stedin, Ricoh Learning Services en Universiteit Twente. Zie voor alle partners de GreenTech-website.

 

Website: www.rtl.nl/greentech