GreenTech seizoen 3

De leukste uitvinderswedstrijd van Nederland!

GreenTech seizoen 3

Werk info

Klant: RTL4

Datum: 24 november 2016

Categoriën: TV-Producties

Website: www.rtl4.nl

Stuiterend energie opwekken, verteerbare kauwgom en een van kleur veranderend huis dat zo energie bespaart: allemaal uitvindingen van kinderen voor het derde seizoen van het tv-programma GreenTech bij RTL 4. Vanaf zaterdag 26 november gaan jongeren tussen de 9 en 15 jaar de strijd met elkaar aan: wie heeft het meest duurzame idee van Nederland én bouwt het beste prototype?

 

In iedere aflevering van GreenTech werken drie kandidatenteams in een speciale werkplaats aan een prototype of schaalmodel van hun uitvinding. Daarbij krijgen ze hulp van een volwassen expert: de GreenCoach. Aan het einde van de aflevering presenteren de kandidaten hun idee aan de vakjury. Die bepaalt wie er doorgaat naar de finale en daarmee kans maakt op een eigen Ultimaker 3D-printer.

Dit team werkt aan een rolschoen-accu

Dit team werkt aan een rolschoen-accu

Naast de strijd in de werkplaats gaat in iedere aflevering ook een jonge, kritische GreenTech-reporter op pad om te onderzoeken hoe duurzaam een bedrijf is. Zo worden onder andere KLM en H&M onder de groene loep genomen.

GreenTech wordt gepresenteerd door Joris Putman en is vijf weken lang iedere zaterdag vanaf 26 november om 11.00 uur te zien bij RTL 4. Het programma wordt ondersteund door een breed netwerk van organisaties en bedrijven waaronder: Stedin, ASN Bank en Twente Hightech. 
Uitzending: wekelijks vanaf zaterdag 26 november van 11.00 uur bij RTL 4.

Website: www.rtl.nl/greentech