GreenTech

Werk info

Datum: 23 december 2013

Categoriën: Educatie, TV-Producties

GreenTech is de leukste uitvinderscompetitie voor jongeren op televisie! GreenTech wordt gepresenteerd door Joris Putman. Joris daagt je uit om niet alleen ideeën voor een duurzame toekomst te bedenken maar deze ook zelf te komen bouwen! Het is de ultieme combinatie van visie, creativiteit en technische vaardigheden die uiteindelijk de winnaar bepaalt. Wie heeft het beste idee én het beste prototype? In GreenTech bouw jij mee aan de toekomst.

Alle leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs kunnen alleen of in teamverband hun idee insturen. Uit alle inzendingen worden 32 ideeën geselecteerd. Elke aflevering mogen vier teams een dag lang in het GreenTech lab werken aan hun prototype. Je krijgt daarbij hulp van een Green Coach. De Green Coach denkt mee over de verbeterpunten van jouw idee en de GreenTech experts helpen het idee samen met jou uit te werken tot een echt prototype. Zo kun je alles uit jouw idee halen wat er in zit!

Aan het eind van een spannende dag ontwerpen, bouwen en knutselen presenteer je met je de team het idee aan de jury. Die beslist welk team er door mag naar de finale!

In de finale zien we hoe alle finalisten hun idee nog verder hebben ontwikkeld. Maar wie heeft het beste idee en gaat er vandoor met die prachtige prijzen?

Kriebelt het al? Heb jij (samen met vrienden) een groen idee dat echt bij kan dragen aan een groene toekomst? Stuur ‘m dan nu in!

 

GreenTech wordt vanaf zaterdag 17 mei wekelijks uitgezonden om 17.00 uur bij RTL4.