Van energieopwekkende stuiterbal tot doorslikbare kauwgom

Van energieopwekkende stuiterbal tot doorslikbare kauwgom

Nov 24

Stuiterend energie opwekken, verteerbare kauwgom en een van kleur veranderend huis dat zo energie bespaart: allemaal uitvindingen van kinderen voor het derde seizoen van het tv-programma GreenTech bij RTL 4. Vanaf zaterdag 26 november gaan jongeren tussen de 9 en 15 jaar de strijd met elkaar aan: wie heeft het meest duurzame idee van Nederland én bouwt het beste prototype?

Dit team werkt aan een rolschoen-accu

Deze uitvinders werken aan een rolschoen-accu

In iedere aflevering van GreenTech werken drie kandidatenteams in een speciale werkplaats aan een prototype of schaalmodel van hun uitvinding. Daarbij krijgen ze hulp van een volwassen expert: de GreenCoach. Aan het einde van de aflevering presenteren de kandidaten hun idee aan de vakjury. Die bepaalt wie er doorgaat naar de finale en daarmee kans maakt op een eigen Ultimaker 3D-printer.
Naast de strijd in de werkplaats gaat in iedere aflevering ook een jonge, kritische GreenTech-reporter op pad om te onderzoeken hoe duurzaam een bedrijf is. Zo worden onder andere KLM en H&M onder de groene loep genomen.

GreenTech wordt gepresenteerd door Joris Putman en is vijf weken lang iedere zaterdag vanaf 26 november om 11.00 uur te zien bij RTL 4.

Deze meiden werken met hun coach aan doorslikbare kauwgom!

Deze meiden werken met hun coach aan doorslikbare kauwgom!

In de eerste aflevering gaan de kandidaten aan de slag in de werkplaats van Netbeheerder Stedin in Rotterdam. Daar werken Sarai en Bente uit Nijverdal aan de Stuiterelektrobal: een stuiterbal met daarin een schuddynamo om al stuiterend energie op te wekken. Meike, Sanne, Jiska en Maud uit Groningen willen iets doen aan al het kauwgom op straat en gaan verteerbare kauwgom maken op basis van natuurlijke ingrediënten. Sanne, Tom, Ben en Jorian uit Middelharnis willen met een dynamo en powerbank gemonteerd op de bekende Heelys rolschoenen, rollend een telefoon op te laden. Of dit gaat lukken en welk team doorgaat naar de finale is te zien in de eerste aflevering van GreenTech!

 

GreenTech is een productie van Green Dream Productions en wordt ondersteund door een breed netwerk van organisaties en bedrijven waaronder: Stedin, ASN Bank en Twente Hightech.
Uitzending: wekelijks vanaf zaterdag 26 november van 11.00 uur bij RTL 4.

Website: www.rtl.nl/greentech